O meni

G KolšekSem Gaj Kolšek, učenec 9. razreda OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki. V prostem času rad igram bobne, berem, najraje pa seveda igram računalniške igrice.

Ko sem bil pred nekaj leti na obisku pri bratu v Nemčiji in sem se precej dolgočasil, me je povabil na Geolov (Geocaching). Bilo mi je všeč, zato sem se takoj odločil, da bi tudi v naši okolici postavil kakšen zaklad.

V letošnjem šolskem letu sem dobil priložnost izdelati raziskovalno nalogo. Odločil sem se, da bom poiskal kulturne in naravne znamenitosti v naši mali občini ter jih s pomočjo Goecachinga predstavil vsem, ki jih to zanima. Rad bi privabil mlade in stare, da vzamejo svoje pametne telefone in se sprehodijo do šmarških zakladov ter jih spoznajo. Ker je Geolov razširjen po vsem svetu, pa bi rad v naš kraj privabil tudi kakšnega obiskovalca več.  

Za najmlajše, ki še nimajo telefonov in navigacijskih naprav, sem pripravil krožno pot, ki bo vodila do najbližjih kulturnih znamenitosti. Po poti jih bo vodil škrat Pakec in jih s pomočjo zgodbice in z opazovalnimi nalogami peljal na potovanje v preteklost.